spaghettig-meatballs-a-la-gordon-ramsay

Spaghetti med kødboller a la Gordon Ramsay

Har du lyst til at lave en rigtig nem og lækker ret, som ungerne vil elske, så læs videre her. En af min absolut favorit chef’s er Gordon Ramsay, så det var oplagt at prøve hans berømte opskrift den første gang jeg skulle prøve at lave “Spaghetti meatballs”  Opskriften havde nogle krydderurter som jeg ikke er så vild med, så jeg erstattede dem med med nogle der bedre passer til min gane, så det er min egen tilpassede version af Gordon Ramsays spaghetti og kødboller som du får her – Bon appetit!

Spaghetti med kødboller a la Gordon Ramsay med et tvist af Therese ;o)

Til 6 personer

Kødboller:

50g  friske brødkrummer
100 ml mælk
1 mellemstort løg, finthakket
2 fed hvidløg, knust
3 spsk olivenolie
500g hakket oksekød
500g hakket skinkekød
4 spsk. frisk revet parmesan
1 Håndfuld persille. finthakket

Tomatsauce:

2 spsk. olivenolie
1 mellemstort løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 tsk. timian
1 tsk. oregano
1 spsk. tomatpuré
800g hakkede tomater
250 ml vand
2 Maggi Bouillon terning
Salt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

  1. Du skal begynde med at lave sovsen. Først skal du varme olien i en stor gryde og sauter løgene i ca. 8 minutter indtil de er bløde, men ikke farvede. Tilsæt hvidløg og rør over medium varme i 1-2 minutter. Tilsæt timian og oregano og giv det omkring 30 sekunder mere. Herefter tilsætter du tomatpuré, hakkede tomater, vand, bouillon og krydderier, og bring det hele i kog. Reducer varmen og lad det simre i ca 30 minutter, indtil det er fyldigt og tykt.
  2. Mens saucen simre, skal du lave kødbollerne. Læg de friske brødkrummer i en lille skål og tilsæt mælk nok til det er dækket og lad det stå og trække. I mellemtiden steges løg og hvidløg i en spsk. olie i 5 minutter over medium varme. Hældes i en skål og afkøles. Når det er koldt røres brødkrummerne i sammen med det hakkede kød, parmesan, og persille . Tilsæt salt og peber og rør godt sammen.
  3. Forvarm ovnen til 200C. Form farsen til store kødboller. Varm den resterende olie i en sauterpande og brun kødbollerne på alle sider i ca 5 minutter. Hæld tomat saucen i et ildfast fad og læg kødbollerne oven på. Dækkes løst med folie og bages i ovnen i 15 minutter. Fjern folien og giv det 10 minutter mere i ovnen.

Serveres med spaghetti, samt et drys parmesan.

 

Share

Facebook kommentarer

Kommentar

3 comments

  1. WOW! Mange tak for denne nemme og lækre opskrift.

    Hilsen Sanne

  2. Smager totalt godt!!! Jeg laver små kødboller istedet for store (bager dem dog i ovnen)Hvis man halvverer kødet til 500 g ialt skal man altså alligevel lave den portion tomatsovs som hører til 1000g kød. Ellers er der for lidt sovs. Tak fordi du deler opskriften :o)

  3. Nogen, der har prøvet med kyllingefars? Det overvejer jeg nemlig at prøve på fredag. :hmm: -jeg spier ikke hverken oksekød eller gris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*